Dutch Specials telers doen inspiratie op in Londen

Op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober 2016 hebben 14 Dutch Specials telers een bezoek gebracht aan Londen. Doel van de reis was om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van food. Hiervoor zijn o.a. enkele retailers, Borough Market en de groothandelsmarkt New Covent Garden bezocht. foto

 

Om op de hoogte te blijven wat er speelt bij de Engelse retail, zijn er een viertal retailers bezocht: twee nieuw geopende filialen van de supermarkten Sainsbury’s en Waitrose, de “flagstore” van Marks & Spencer aan Oxford Street en Whole Foods Market Kensington, een indrukwekkende winkel waarbij er volop inspiratie werd opgedaan door de Dutch Specials telers over nieuwe concepten, presentatie en toegevoegde waarde. Ook de Selfridges Food Hall, een bijzondere food hall met prachtige producten, was een mooi voorbeeld over hoe consumenten verleid kunnen worden met food.

 

Daarnaast is een bezoek gebracht aan Borough Market, de oudste markt van Londen. Celia Brooks, een blogger die alle ontwikkelingen omtrent food volgt, leidde de Dutch Specials telers op deze bijzondere markt rond en vertelde meer over de belangrijkste trends en hoe de Dutch Specials telers hier op in kunnen springen. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar kleur en pure producten: groenten kunnen die behoeften goed invullen.

 

Ten slotte is er ook nog een bezoek gebracht New Covent Garden, één van de groothandelsmarkten in Londen en was er volop ruimte om kennis en ervaringen tussen de Dutch Specials telers op informele wijze te delen.