Zoete Puntpaprika

Onze groene vingers? Die zitten al generaties bij de telers lang in onze familie. Het is toch geweldig om elke dag weer bezig te zijn me een bijzonder en opvallend product.”

Michel Zuijderwijk – Puntpaprika Puntpaprika's_5910

De puntpaprika is om méér redenen een vernieuwend ingrediënt in de professionele keuken. De karakteristieke vorm is heel onderscheidend, zodat uw gerechten er nóg meer uitspringen. De chef-kok selecteert de puntpaprika om de smaak, de puntpaprika is veel zoeter dan de gewone paprika. De puntpaprika heeft een natuurlijk suikergehalte (brixwaarde) van 9 à 10, de gewone blokpaprika komt niet verder dan een waarde van 7. Ook is de schil dunner, waardoor de puntpaprika makkelijker is te bereiden , en heeft de puntpaprika minder zaadlijsten. Aantrekkelijk pluspunt is dat uw horecaleverancier jaarrond Sweetpoint puntpaprika’s in het assortiment heeft!

 

NIEUW: Dulce Vita is een nieuwe variant puntpaprika in het assortiment van SweetPoint. Dit type puntpaprika is ook puntvormig maar kleiner dan de reguliere puntpaprika. De Dulce Vita puntpaprika is verkrijgbaar in 3 kleuren en is met een brixwaarde van 10/11 nog zoeter van smaak dan de Ramiro puntpaprika. Hiermee is Dulce Vita uitermate geschikt als snack en in de salade.

 

Wist u dat… puntpaprika’s vier keer zoveel vitamine C bevatten dan een sinaasappel?!

 

Zie voor meer informatie www.sweetpoint.nl.

 

De zoete punt paprika’s zijn verkrijgbaar via Coöperatie DOOR:
Contactpersoon: Herman Burger
Telefoonnummer: 06-53576700