Michel Zuijderwijk – Sweetpoint (puntpaprika)

Onze groene vingers? Die zitten al generaties lang in onze familie. Het is toch geweldig om elke dag weer bezig te zijn me een bijzonder en opvallend product.”

Telersvereniging SweetPoint Michel Zuijderwijk

 

Telersvereniging SweetPoint bestaat uit 2 ondernemende telers die smaak en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Dit doen ze met de beste rassen onder de puntpaprika: de Ramiro en de nieuwe smaakvolle variant Dulce Vita.
De puntpaprika’s van SweetPoint worden op diverse mogelijkheden, naar wens van de afnemer, verpakt. Tevens worden er verpakkingsconcepten geïntroduceerd waarmee aangetoond kan worden dat deze omzet verhogend werken en/of de houdbaarheid van het product verbeteren.

 

De ‘roots’ van de bijzonder zoete puntpaprika Ramiro liggen op het platteland van Italië. Daar teelden pure liefhebbers, op kleine schaal, de voorgangers van dit ras. Aan het eind van de vorige eeuw heeft het zaadveredelingsbedrijf Seminis dit veelbelovende paprika ras op de markt gebracht. Via klassieke veredelingstechnieken is de Ramiro ontstaan, de meest zoete paprika van dit moment. Deze puntvormige paprika is verkrijgbaar in een rode, groene, gele en oranje variant. Alleen de professionele telers van telersvereniging SweetPoint kunnen Ramiro leveren. De teelt van Ramiro puntpaprika’s gebeurt maximaal biologisch. Dit betekent dat de bestrijding van plagen en parasieten praktisch alleen op biologische wijze plaatsvindt, met behulp van natuurlijke vijanden. De telers gebruiken een gesloten teeltwijze. Via een permanente recirculatie worden water, kunstmest en andere stoffen die de planten en vruchten niet opnemen steeds aangevuld en hergebruikt. Het milieu wordt hier niet mee belast. Verder worden op de teeltlocatie in Middenmeer de kassen gedeeltelijk van hun benodigde warmte voorzien door middel van aardwarmte.

 

Zie voor meer informatie www.sweetpoint.nl.

 

De zoete punt paprika’s zijn verkrijgbaar via Coöperatie DOOR:
Contactpersoon: Herman Burger
Telefoonnummer: 06-53576700