Telers Dutch Specials bezoeken Rungis Parijs

Op donderdag 8 oktober en vrijdag 9 oktober hebben zeven Dutch Specials telers een bezoek gebracht aan Rungis Parijs. Doel van de trip was om een aantal klanten te bezoeken, maar ook om meer te weten te komen over Rungis Parijs zelf. DSC01424

 

Vrijdagochtend vroeg begon de dag met een tour door Rungis onder leiding van een gids. We hebben uitgebreid de vismarkt bezocht, zijn in één van de vleeshallen geweest en hebben daarna een bezoek gebracht aan enkele groenten en fruit hallen. Elke dag komen 25.000 vrachtwagens hun vracht afleveren op de handelsmarkt van Rungis. De markt neemt zo’n 300 hectare in beslag. Daarnaast zijn er nog enkele grote opslagloodsen voor grote handelsstromen. Nederland is een belangrijke leverancier voor de Rungis markt. Met name vis en groenten en fruit komen veel uit Nederland.

 

In de groenten en fruit hallen waren veel mini groenten te zien, zoals mini worteltjes, mini prei, mini kooltjes, etc. Veel handelaren specialiseren zich in bepaalde producten, bijvoorbeeld appels, exoten, mini-groenten, sla, etc. Ook hebben we enkele Dutch Specials producten gezien.

 

Meer foto’s zijn te zien op de Facebookpagina van Dutchspecials: www.facebook.com/dutchspecials