Dutch Specials presenteert nieuw Kroonjuweel

VOF van Putten, teler van Flower Sprouts® uit Dirksland, is per 1 juli 2015 lid geworden van Dutch Specials. Dutch Specials is een samenwerking van telers van speciale groenten en fruit. De Flower Sprouts van Eelco en Joost van Putten worden als waardevolle toevoeging gezien op het assortiment van Dutch Specials.

Sprout

 

Echte plantenteler
Dutch Specials presenteert de nieuwste Dutch Specials telers, Eelco en Joost van Putten met hun opvallende en innovatieve product de Flower Sprout. Dit is een nieuwe groente, een kruising tussen spruiten en boerenkool. De Flower Sprout heeft een milde smaak en heeft veel mogelijkheden in de keuken zoals stomen en wokken. Er zijn heerlijke recepten van beschikbaar. Flower Sprouts zijn koolroosjes en zien er uit als kleine kooltjes met groene, gerafelde blaadjes en paarse strepen.

 

Het landbouwbedrijf VOF van Putten is al vijf generaties lang in de handen van de familie van Putten. Eelco: “Toen mijn betovergrootvader begon, werd er nog veeteelt en akkerbouw bedreven. Ongeveer 51 jaar geleden zijn wij gestart met het telen van spruiten. De laatste paar jaar zijn we ook actief gestart met het telen van nieuwe producten. Zo zijn we Flower Sprouts, maar ook paarse spruiten gaan telen.”

 

VOF van Putten is met zijn Flower Sprouts een mooie aanvulling op het huidige ledenbestand van Dutch Specials. Eelco van Putten: “Wij hebben de focus altijd op nieuwe rassen, smaak, versheid, topkweelcoaliteit en altijd gericht op de wensen van de klant. Dat past goed bij Dutch Specials. Dutch Specials richt zich op de out of home markt. Onze producten zijn voor dit segment ook interessant. Daarnaast kunnen we veel van de andere leden leren en kunnen zij weer leren van onze filosofie.”

 

Dutch Specials
Bijzondere groenten. Onbekende delicatessen. Verrukkelijke specialiteiten. Nederlandse telers hebben zóveel meer te bieden! Dutch Specials is het collectieve concept van onderscheidende groenteproducten. Elke teler heeft een bijzonder product en een bijzonder verhaal over de herkomst, de smaak en de groei. Dutch Specials producten zijn groenten waar de klant zich mee kan onderscheiden.