Red Egg toegevoegd aan assortiment Dutch Specials

Per 1 januari 2015 is Red Fresh, een groep van vier kwekers die de Red Egg tomaat telen, lid geworden van Dutch Specials. De Red Egg-tomaat is een bijzondere, eivormige pruimtomaat en is een mooie toevoeging binnen het bestaande assortiment van Dutch Specials. Beeldmateriaal2

 

Red Egg

De Red Egg tomaat is een bijzondere en unieke tomaat, mede dankzij de veelzijdigheid en de vorm. De tomaat heeft een toepasselijke naam gekregen: met het eivormige uiterlijk onderscheidt hij zich van de normale pruimtomaat. Bijzonder is ook dat de Red Egg-tomaat meer vruchtvlees bevat dan andere pruimtomaten. Daardoor is hij vol van smaak, verliest hij zijn vocht niet bij het snijden en is daardoor uitermate geschikt voor het snijden van plakjes. Het gevolg is een heerlijke en pure smaak.

 

Red Fresh

De Red Egg tomaat is ontwikkeld door Red Fresh, een telersgroep bestaande uit vier kwekers: Themato, Gebr. Zwinkels, Fred van Zijl en Nico Duijvestijn. Nico Duijvestijn was al lid van Dutch Specials met zijn Coeur de Boeuf tomaat. “We zijn ook lid geworden van Dutch Specials met de Red Egg, om deze (h)eerlijke tomaat nog beter in de markt te kunnen zetten. We willen iedereen overtuigen van de veelzijdigheid en de bijzondere smaak van de Red Egg pruimtomaat.”

 

Veelzijdig

De Red Egg is verrassend veelzijdig en is daarom geschikt voor tal van gerechten, zoals voor in de soep, saus of in de salade. Maar de Red Egg is ook heerlijk op brood, als snack tussendoor of zelfs op de barbecue. Een soep of een saus wordt voller van smaak door de grote hoeveelheid vruchtvlees die de Red Egg tomaat bevat. “De Red Egg zorgt voor heerlijke en gezonde gerechten in iedere keuken”, zoals Nico Duijvestijn dit zelf verwoord. Op de receptenpagina is bijvoorbeeld een heerlijke basissoep met Red Egg te vinden.