Restaurant Allure en Restaurant Oker winnen 48H Chef’s Challenge 2014!

Restaurant Allure uit Rotterdam en Restaurant Oker uit Den Haag hebben in hun stad de eindwinst gepakt in de 48H Chef’s Challenge 2014. Beide chefs winnen een workshop bij tweesterrenchef Menno Post van restaurant De Bokkedoorns** uit Overveen. Afgelopen week heeft stichting Variatie in de Keuken in twee dagen tijd 30 restaurants in Rotterdam en Den Haag overvallen met een groentebox van Dutch Specials. Chef-koks van deze restaurants werden uitgedaagd om binnen 48 uur een voorgerecht te maken met de ingrediënten uit de box. Uiteindelijk werden er 14 gerechten binnen de vastgestelde tijd van 48 uur ingezonden en hebben ruim 1.600 Facebookgebruikers gestemd op hun favoriete gerecht.

 

De challenge

Nieuw ten opzichte van de editie van vorig jaar waren het verkorte tijdvak voor de chef-koks (van 72 naar 48 uur), het bepalen van vier finalisten (twee per stad) en het daadwerkelijke proeven van hun gerechten. De ingezonden gerechten moesten aan drie eisen voldoen: minimaal 50% van het bord moest uit groente bestaan en de chefs moesten minimaal 3 Dutch Specials uit de box en maximaal 3 ingrediënten naar eigen keuze gebruiken.

 

De finalisten

Via de Social Media kanalen van Variatie in de Keuken kon er op de verschillende gerechten worden gestemd. De vier gerechten met de meeste likes & shares zijn door de jury, bestaande uit Loethe Olthuis (journaliste bij o.a. De Volkskrant) en Joris Heijnen (directeur van Variatie in de Keuken) geproefd. Vervolgens is er per stad één winnaar bekend gemaakt. Joris Heijnen was positief verrast door het hoge bereik van de bliksemactie. Met de like & share-actie werden uiteindelijk maar liefst 37.328 mensen bereikt. “Ook de chef-koks waren erg enthousiast over het flitsende karakter van de challenge en de spanning die de verkorte tijdsduur met zich meebracht”, aldus Heijnen.