Jonnie Boer: “Restaurants De Lindenhof en Mazie allebei titel VariatieChef 2014”

Op woensdag 27 augustus heeft Jonnie Boer twee chefs ex aequo bekroond met de titel VariatieChef van het Jaar 2014. Zowel restaurant Mazie in Den Haag als restaurant De Lindehof in Nuenen sleepten de hoofdprijs in de wacht. De jury koos unaniem voor deze opmerkelijke oplossing bij een professionele kookwedstrijd. De winnende gerechten van deze prestigieuze wedstrijd voor groenterijk koken heten Land meets sea, east meets west (Mazie) en Vegetarische Rendang van Mama (De Lindehof). Beide chefs winnen hiermee een stage van één week bij De Librije in Zwolle en groenten en fruit van Dutch Specials. Dit jaar was de vakjury zeer positief verrast door het hoogste niveau tot nu toe. 
 
2 VariatieChefs in 2014
Voorzitter Jonnie Boer gaf aan iets dergelijks nog nooit te hebben meegemaakt: “Er was gewoon geen keuze mogelijk, hadden we dit wel gedaan had ik vannacht niet kunnen slapen”. Over het gerecht van De Lindehof, de vegetarische Rendang zei Boer: “Een van oorsprong Indisch vleesgerecht dat normaal gesproken met waterbuffel bereid wordt, krijgt hier een totale make-over. De specifieke geur en smaak zijn goed behouden gebleven, het gerecht geeft een fantastische pittige smaakbeleving. Over de Land meets sea, east meets west van de van oorsprong Griekse chef van Mazie:  “Een gerecht dat je blijft proeven, beweegt golvend als de zee van de ene smaak naar de andere, het wordt nooit saai. Een smaakvolle basis van een gewone aardappelsalade gecombineerd met smaakvolle elementen uit alle windstreken.” De jury bestond dit jaar uit culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf, tv-presentatrice en ster-vegetariër Antoinette Hertsenberg, tv-persoonlijkheid Marijke Helwegen én juryvoorzitter Jonnie Boer. 
 
Dutch Specials ook aanwezig

Dutch Specials was als partner ook bij de finale aanwezig. Verder hadden de restaurants volop de gelegenheid om met de mooie producten van Dutch Specials hun bijzondere gerechten te bereiden. Tussen de bedrijven door werden er heerlijke hapjes, bereid door de finalisten, geserveerd aan de aanwezigen.