Ba(c)k to Basic tour voor chefs groot succes

Op maandag 19 mei 2014 hebben Dutch Specials en Rungis 30 chefs uitgenodigd om een kijkje in de Glazen Stad, het Westland, te nemen. Tijdens deze dag werden de chefs geïnformeerd over de bijzondere en smaakvolle producten die de telers van Dutch Specials met vakmanschap en duurzame wijze telen. De dag voor de chefs begon in Tomatoworld. ’s Middags stapten zij op de fiets om door het Westland te ‘bakkie fietsen’ en deze te vullen met de prachtige Dutch Specials. Daarnaast krijgen zij op de verschillende locaties een bijzondere lunch met de producten van Dutch Specials geserveerd.

 

Groente heeft de toekomst

Een belangrijk onderdeel van deze dag is de lunch die geserveerd werd door Larisse. Zij vertelde de chefs dat allergeenvrij koken steeds belangrijker wordt en een nieuwe doelgroep aangeboord kan worden. 95% van de mensen met een allergie gaat namelijk niet uit eten. Met groenten en fruit en de producten van Dutch Specials in het bijzonder, is het mogelijk om prachtige, gezonde en allergeenvrij gerechten te maken.

 

Larisse maakte met de producten van Dutch Specials vier verschillende gerechtjes die bij de verschillende locaties geserveerd werden. Met verrassende combinaties en nieuwe bereidingswijzen werden de aanwezige chefs geïnspireerd door Larisse. Rungis zorgde voor heerlijke smoothies met groenten en fruit, die goed bij de gerechten pasten.

 

Chefs verrast over teeltwijze

De start van de dag was in Tomatoworld. Daar kregen de chefs een rondleiding door de kas en werden zij voorgelicht over de Nederlandse glastuinbouw. Er was volop aandacht voor de duurzame productie en de biologische gewasbescherming die wordt uitgezet. Uiteraard werd er ook stilgestaan bij het schap met ruim 80 soorten tomaten en het schap met de mooie producten van Dutch Specials.

 

Bakkie Fietsen

’s Middags stapten de chefs o.l.v. een Dutch Specials teler met heerlijke weer op de fiets en fietsen zij naar verschillende locaties in het Westland. Bij iedere locatie stonden twee Dutch Specials telers de chefs op te wachten. Daar krijgen zij een heerlijk gerechtje gemaakt met ingrediënten van Dutch Specials en een smoothie van Rungis, konden zij hun ‘bakkie’ op de fiets vullen met de mooiste Dutch Specials producten en kregen zij een korte rondleiding op de betreffende locatie.

overzicht

Rond 15.00 uur kwam de ontdekkingstocht door het Westland ten einde en werd de dag afgesloten in Tomatoworld. Dutch Specials en Rungis kijken terug op een succesvolle, leerzame en vooral leuke dag.

 

Foto’s van deze leuke dag zijn te bekijken op de Facebookpagina van Dutch Specials: www.facebook.com/dutchspecials