Romige slasoep
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 1 krop ‘ChrispyGreen’ (of botersla als alternatief)
- 2 el olijfolie
- 1 sjalot, gesnipperd
- 500 ml groentebouillon (van tablet)
- 100 ml kookroom (light)
- 1 bosui, in ringetjes
Bereidingswijze
- Haal de bladeren van de sla en was ze.
- Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de slabladeren met het aanhangend vocht toe. Laat het slablad al omscheppend in 3-4 min. slinken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 5 min. zachtjes.
- Pureer de soep met de staafmixer of in de blender. Voeg de room en zout en peper naar smaak toe.
- Schep de soep in diepe borden of wijnglazen en bestrooi met de ringetjes bosui. Serveer de soep ook eens als amuse koud in amuse- of likeurglaasjes.
Tip: Voeg met de bosui wat Hollandse garnaaltjes, gerookte zalmsnippers of reepjes gebakken bacon toe.