Dutch Specials presenteert nieuw Kroonjuweel

Chris Noordam, teler van bijzondere bladgewassen uit Schipluiden, is lid geworden van Dutch Specials. Dutch Specials is een samenwerking van telers van speciale groenten en fruit. De bijzondere bladgewassen van Chris Noordam worden als waardevolle toevoeging gezien op het assortiment van Dutch Specials.

 

Bijzondere soorten sla

Dutch Specials presenteert de nieuwste Dutch Specials teler, Chris Noordam van het bedrijf TopKrop. De culinaire kroonjuwelen van Chris Noordam zijn verschillende en bijzondere slasoorten, zoals ‘ChrispyGreen’ en Romaine Sla. Daarnaast behoren ook kruidige bladgroenten, zoals mosterdsla, tot het assortiment. Chris Noordam: “De focus van TopKrop is altijd op nieuwe rassen, smaak, versheid, topkwaliteit en altijd gericht op de wensen van de klant. Dat past goed bij Dutch Specials. Dutch Specials richt zich op de gastronomie. Onze producten zijn voor dit segment interessant. Samen met Dutch Specials kunnen we onze producten bij de gastronomie nog beter op de kaart krijgen.”

Dutch Specials 2012

 

Voor de teelt van zijn producten wordt de duurzame teeltmethode ‘DryHydroponics’ gebruikt. Chris Noordam: “In teeltvijvers liggen drijvers waarin plantopnemers zitten, waarin de bladgewassen staan. Het zelf ontwikkelde en gepatenteerde ontwerp geeft de gewassen de juiste prikkel om te zoeken naar water en mineralen. Dit komt omdat er altijd een droge laag aanwezig is rond de bovenste wortels en de onderste bladeren. Dit is de meest natuurlijke manier van groeien zonder dat het menselijk ingrijpen vereist.”

 

Dutch Specials

Bijzondere groenten. Onbekende delicatessen. Verrukkelijke specialiteiten. Nederlandse telers hebben zóveel meer te bieden! Dutch Specials is het collectieve concept van onderscheidende groenteproducten. Elke teler heeft een bijzonder product en een bijzonder verhaal over de herkomst, de smaak en de groei. Dutch Specials producten zijn groenten waar de klant zich mee kan onderscheiden. De producten van Dutch Specials zijn onder andere verkrijgbaar bij Rungis Barendrecht.