t’Diekhuus Beste Groenterestaurant 2014 in Nederland

Restaurant ‘t Diekhuus uit Terwolde is voor de vijfde editie van de wedstrijd Beste Groenterestaurant 2014 uitgeroepen als winnaar. De prijsuitreiking vond op 1 november jl. plaats tijdens het Nationaal Voedingsdebat in Poeldijk. Dutch Specials is partner van het Beste Groenterestaurant en was bij dit mooie evenement aanwezig.

 

Vier genomineerde restaurants

Een jury i.s.m. Gault&Millau Benelux onder leiding van Frank Fol, De Groentekok, selecteerde 4 restaurants: Restaurant T’Diekhuus (Terwolde), Restaurant Groenland (Driebergen), Restaurant Chique! (Alphen a/d Rijn) en Restaurant De Kromme Watergang (Hoofdplaat). Jury-voorzitter Frank Fol: “4 prachtige restaurants en chefs, maar zo verschillend! Maar 2 van de 4 restaurants speelde in op ons streefdoel om 2/3 groenten en fruit te verwerken voor de totale smaakbeleving tijdens de maaltijd. Restaurant t’Diekhuus met chef Jan Klercq verbaasde ons telkens weer met een andere creatie waar groenten – uit hun eigen teelt – de hoofdrol kregen. Telkens weer creatieve smaakbommen die ons allen moeten overtuigen dat koken met groenten en fruit meer is dan denken aan de gezondheid. Dit restaurant is dan ook de terechte winnaar voor 2014.”

 

Meest kindvriendelijke Groenterestaurant 2014 voor de eerste keer uitgereikt

Het restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen serveert krijgt eveneens een ‘special award’. Frank Fol: “Groenland is een voorbeeldrestaurant voor heel Nederland met de juiste balans op het bord. Chef Tamara de Borst heeft de gave om in alle eenvoud groenten en fruit met smaak op elk bord te toveren. Tevens is Groenland een conceptueel sterk familierestaurant. Heel het gezin is er welkom, ook de kleinsten. Vergeten groenten uit lokale, duurzame en biologische komaf krijgen hun plaats in de keuken van Groenland. De regelmatige activiteiten voor kinderen geven aan dat het vanuit overtuiging is dat zij na 4 jaar voor het eerst winnaar zijn van de Award “Meest kindvriendelijke Groenterestaurant 2014” in de Benelux.”

 

De 4 genomineerde restaurants zullen opgenomen worden in de nieuwe “De Groene Gault&Millau 2014” die uitkomt in mei 2014.

 

Filosofie

De verkiezing Beste Groenterestaurant stimuleert de bewustwording en het gebruik van groenten en fruit in restaurants en past in de campagne Denk Groenten! Denk Fruit! www.denkgroenten-denkfruit.info. Groenten moeten meer en meer gezien worden als een hoofdbestanddeel van een gerecht en als gezonde basis voor een maaltijd. De verkiezing sluit goed aan bij de visie en strategie van Dutch Specials. Dutch Specials is daarom trotse partner van de verkiezing.

 

Foto’s van het evenement en de uitreiking zijn te vinden op www.facebook.com/DutchSpecials