Chefs Challenge: Facebook competitie met groente box met Dutch Specials van Variatie in de keuken

Op woendag 6 en donderdag 7 november ontvangen 20 chefs een volledig gevulde groente box van stichting Variatie in de Keuken. In deze groentebox zijn ook de heerlijke producten van Dutch Specials opgenomen. De stichting, bekend van VariatieChef van het jaar, triggert de restaurants in Utrecht en Amsterdam om binnen 72 uur een origineel gerecht te creëren van de aangeboden groenten. De chefs worden gevraagd om binnen die tijd een foto van het gerecht te sturen waar via Facebook op gestemd kan worden.

 

Verrassing
Het zal een complete verrassing zijn voor de restaurants die op de short list staan. Joris Heijnen, initiatiefnemer van Variatie in de Keuken: “We hebben met ons gehele team en enkele externe restaurant watchers een selectie gemaakt kris kras door het aanbod in beide steden. Er zitten vooral horecabedrijven bij die al goed met groenten bezig zijn maar nog best geprikkeld mogen worden. De actie wordt ondersteund door Dutch Specials, de Bieper.nl en Koppert Cress. Het is volgens ons een geheel nieuw concept om letterlijk bij restaurants aan te kloppen met een vol krat mooie groenten en ze uit te dagen om met een verrassend gerecht terug te komen.”

 

Over de actie
Chefs en koks kunnen met de aangeboden groenten gaan ‘jammen’ en de fantasie de vrije loop laten. Het gaat bij deze wedstrijd puur om het uiterlijk, dus kleur, presentatie en originaliteit. Deelnemende restaurants sturen binnen 72 uur een foto van een voorgerecht met een omschrijving van de groente die ze hebben gebruikt naar info@variatieindekeuken.nl.
 
Men kan op www.facebook.nl/variatieindekeuken tot en met zondag 17 november 2013 stemmen op de beste presentatie en hiermee ook zelf kans maken op het winnen van een groente box.