Verkiezing Beste Groenterestaurant 2014 op 1 november a.s.

Tijdens het Nationaal Voedingsdebat op vrijdag 1 november wordt het Beste Groenterestaurant 2014 voor Nederland bekendgemaakt. Genomineerd voor de prijs zijn: Restaurant ’T Diekhuus, Restaurant Chique!, Restaurant Groenland en Restaurant de Kromme Watergang. Dutch Specials is partner van het Beste Groenterestaurant en is bij dit mooie evenement aanwezig.

 

Prijsuitreiking Beste Groenterestaurant
Het Beste Groenterestaurant is een initiatief van Frank Fol, de Groentekok. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar waarin de wedstrijd wordt georganiseerd. Er zijn in Nederland vier restaurants die kans maken op de titel: Restaurant ’T Diekhuus, Restaurant Chique!, Restaurant Groenland en Restaurant de Kromme Watergang. Naast Nederland zijn er in Wallonië – Luxemburg en Vlaanderen ook restaurants genomineerd. Uiteindelijk wordt in elk van de drie regio’s een restaurant benoemd tot Beste Groenterestaurant.

 

Filosofie
De verkiezing Beste Groenterestaurant stimuleert de bewustwording en het gebruik van groenten en fruit in restaurants en past in de campagne Denk Groenten! Denk Fruit! www.denkgroenten-denkfruit.info. Groenten moeten meer en meer gezien worden als een hoofdbestanddeel van een gerecht en als gezonde basis voor een maaltijd. De verkiezing sluit goed aan bij de visie en strategie van Dutch Specials. Dutch Specials is daarom trotse partner van de verkiezing.

 

Nationaal VoedingsdebatAfbeelding2
De prijsuitreiking van het Beste Groenterestaurant zal als leuke afsluiter plaatsvinden tijdens het Nationaal Voedingsdebat dat op 1 november zal plaatsvinden. Wetenschappers en specialisten van tuinbouw, voeding, gezondheidszorg en publieke gezondheid gaan in gesprek met beleidsmakers en politici om wetenschap en kennis over gezonde voeding te verbreden. Plaats van handeling is het ABC Westland in Poeldijk.

 

Dutch Specials
Dutch Specials is het collectieve concept van onderscheidende groente- en fruitproducten. Elke teler heeft een bijzonder product en een bijzonder verhaal over de herkomst, de smaak en de groei. Dutch Specials zijn groenten en fruit waar de klant zich mee kan onderscheiden. De producten van Dutch Specials zijn onder andere verkrijgbaar bij Rungis Barendrecht.