Jonnie Boer: “Takis Panagakis (Restaurant Mazie) VariatieChef van het jaar”

 

Op woensdag 16 oktober heeft Jonnie Boer de titel Variatiechef van het Jaar 2013 uitgeloofd aan chef Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag. Het winnende gerecht van deze prestigieuze wedstrijd voor groenterijk koken draagt de naam “Lauwwarme salade van rode amarant, citroen en mediterrane groenten”. Televisiechef en schrijver Alain Caron tekende gedurende de finaledag een aantal nuttige tips op over koken met meer variatie en aandacht voor groenten. Dit alles leidde onder andere tot tien niet te missen inzichten over goed gebruik van groenten in de professionele- en hobbykeuken. De jury was positief verrast door het groeiende niveau van de finalisten. Dutch Specials was ook aanwezig tijdens deze dag met een presentatie van de producten. Daarnaast hadden de koks ook de mogelijkheid om te koken met Dutch Specials. Marja Vijverberg reikte namens Dutch Specials de hoofdprijs aan de winnaar uit.

 

Winnaar Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag

Winnaar Takis Panagakis van Restaurant Mazie in Den Haag

“Superjury”

De jury bestond uit Jonnie Boer van De Librije, Felix Wilbrink van De Telegraaf, tv-presentatrice Antoinette Hertsenberg en Pietro Leemann van restaurant Joia in Milaan. Initiatiefnemer Joris Heijnen was erg tevreden over de samenstelling van de jury. “Twee sterrenchefs, een culinair journalist en een inhoudelijk deskundige presentatrice. Dan heb je een proefpanel waarmee je ervan uit mag gaan dat de winnaar zich met recht Variatiechef van het Jaar mag noemen.”

 

Gerecht van de Variatiechef van het Jaar

Lauwwarme salade van rode amarant, citroen en mediterrane groenten van Restaurant Mazie uit Rotterdam. Voorzitter Jonnie Boer is lovend over dit gerecht: “Echt mooie smaken, vooral de auberginepuree zal ik niet vergeten. Ik zou wel willen weten hoe je deze maakt.” Ook Pietro Leemann is erg te spreken over het gerecht. “Intelligente contrasten in de smaak en verrassende Griekse invloeden.” Takis Panagakis mag een week komen stagelopen bij restaurant Joia in Milaan.

 

Partnership

Dutch Specials en Stichting Variatie in de Keuken zijn sinds dit jaar partners en hebben beide als doelstelling om mensen te inspireren met groenten en fruit en hen duurzaam en gezond te laten koken. Tijdens de voorrondes en finale was Dutch Specials aanwezig en kregen de chefs de mogelijkheid tot het koken met de Kroonjuwelen van de Nederlandse groeten en fruit.

 

Voor meer foto’s zie www.facebook.com/dutchspecials

 

Bron: Variatie in de Keuken