Dutch Specials partner Variatie in de Keuken

Stichting Variatie in de Keuken gaat de komende maanden op zoek naar de ‘VariatieChef van het Jaar’ die het beste vegetarische gerecht van 2013 bedenkt. Vanaf deze week kunnen restaurants zich aanmelden voor de verkiezing. Na afloop van 5 zinderende regionale voorrondes, wordt tijdens de landelijke finale op 16 oktober in Librije’s Atelier de winnaar gekozen door de ervaren jury, onder leiding van juryvoorzitter Jonnie Boer. Dutch Specials is één van de partners van Variatie in de Keuken.

 

De vraag naar lekker en duurzaam, groenterijk en vegetarisch eten groeit. Zeker met de almaar groter wordende groep mensen die vlees of vis minstens één dag in de week laten staan. Stichting Variatie in de Keuken stimuleert consumenten, horeca en cateraars om gezond, duurzaam en creatief te koken zonder vlees of vis. Variatie in de Keuken daagt uit, inspireert en brengt haar expertise over op professionals en consumenten.

 

Partnership
Sinds dit jaar is Dutch Specials partner van Variatie in de Keuken omdat de doelgroep van dit evenement goed aansluit bij de doelgroep van Dutch Specials. Tijdens de evenementen die door Variatie in de Keuken georganiseerd zullen worden, zullen de producten van Dutch Specials meermalen worden gebruikt. Op deze manier worden chef-koks, sous-chefs, koks, culinaire consumenten, etc. geïnformeerd, maar vooral geïnspireerd over de Nederlandse kroonjuwelen van de groenten en fruit.

 

Verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar’
De verkiezing ‘VariatieChef van het Jaar’ is één van de initiatieven van Variatie in de Keuken en wordt sinds 2011 jaarlijks georganiseerd. De verkiezing wint ieder jaar aan aandacht en publiciteit. Joris Heijnen, oprichter en directeur van Variatie in de Keuken kijkt uit naar de verkiezing die voor de derde keer wordt georganiseerd: “Het is leuk om te zien hoeveel chef-koks interesse in de vegetarische keuken hebben, dit aantal stijgt ieder jaar.” Joris geeft verder aan dat de aandacht voor groenterijk en gevarieerd koken in de brede maatschappij groeit. “Dit jaar hebben we nieuwe partners aan boord, zoals Koppert Cress, Dutch Specials, Fresh Initiative, Frugi Venta en Librije’s Atelier. Ook komt er op regionaal vlak steeds meer aandacht voor vegetarisch koken.”

 

Restaurants en chef-koks die zich willen profileren met groenterijk en vegetarisch koken kunnen zich opgeven en maken kans op deze titel. Tot 27 juni kunnen professionele chef-koks zich inschrijven voor de voorrondes via www.variatieindekeuken.nl/.