Dutch Specials en Rungis presenteren Ferry Wijsman als ambassadeur Nederlandse Kroonjuwelen

Op dinsdag 23 april is Ferry Wijsman, chef-kok van restaurant Chique! uit Alphen aan de Rijn, gepresenteerd als ambassadeur van de Nederlandse Kroonjuwelen, Dutch Specials. Ferry Wijsman staat bekend vanwege zijn passie voor bijzondere groenten en fruit en krijgt juist op dit vlak goede recensies in de landelijke media.

 

De kroonjuwelen van de Nederlandse groenten en fruitsector en Ferry hebben elkaar gevonden vanwege de gezamenlijke passie voor bijzondere groenten en fruit. Ferry Wijsman zal zich in gaan zetten om de Dutch Specials producten in de wereld van de gastronomie een plek te gaan geven.

 

Vlak na de bekendmaking dat Ferry Wijsman de nieuwe ambassadeur is van Dutch Specials, kwamen veel leuke reacties en felicitaties via onder andere Twitter binnen.

 

Koken met Dutch Specials
De kersverse ambassadeur en de telers hebben met elkaar kennisgemaakt tijdens een bijeenkomst bij Koppert Cress, waar de telers van Dutch Specials bij elkaar waren gekomen om te koken met de eigen producten. Dit alles gebeurde onder leiding van Ferry die een aantal heerlijke recepten had ontwikkeld van de Dutch Specials producten. Van Restaurant Chique! en Brasserie Unique! had Ferry een nieuwe koksbuis als cadeau gekregen met daarop de logo’s van Rungis en Dutch Specials. Er werden lekkere vegetarische gerechten gemaakt met slechts de toevoeging van olie, zout, peper en wat specerijen.

 

Perslunch
Op donderdag 25 april is een perslunch georganiseerd door Restaurant Chique! Rungis en Dutch Specials voor de media. Tijdens deze perslunch zijn kleine gerechtjes van Dutch Specials producten bereid door Ferry Wijsman.