Restaurant Niven Beste Groenterestaurant 2013!

bestegroenterestaurant2013

 

Vandaag is restaurant Niven van Niven Kunz uit Rijswijk uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant 2013! De Nederlandse prijsuitreiking vond plaats tijdens de Fine Food Professional, in de St. Olofskapel van het NH Barbizon Palace in Amsterdam.

 

 

Dutch Specials
Dutch Specials is partner van dit mooie evenement en was hier dan ook bij aanwezig. Dutch Specials presenteerde op deze beurs bijzondere groenten, onbekende delicatessen en verrukkelijke specialiteiten.
 
Winnaar
De jury, onder leiding van Frank Fol, loofde de drie genomineerde restaurants. “Het niveau van de wedstrijd lag erg hoog, alle drie de genomineerde restaurants hebben de jury verrast met bijzondere en smaakvolle groentecreaties”. “Bij Niven in Rijswijk zijn groente en fruit een duidelijke groene draad in de keuken” aldus Frank Fol, “Het komt als het ware uit de ziel van het bedrijf.”. Niven en zijn team verzorgden een heerlijk menu, vol smaak en bijzonder verrassend. Om die reden wil de jury Niven graag belonen met de titel ‘Beste Groenterestaurant 2013’. Niven mag deze titel een jaar lang dragen en zal hiermee ambassadeur zijn van het platform Denk Groenten! Denk Fruit!
 
Genomineerden
Ook over de overige Nederlandse genomineerden was de jury vol lof. Zowel restaurant Aubergine uit Steyl (Venlo) en restaurant Vermeer uit Amsterdam verrasten de jury met bijzondere creaties. De chefs kiezen bewust voor seizoensgebonden producten, vaak gebonden aan de regio. Zowel chef Paul Pollux van restaurant Aubergine als chef Chris Naylor van restaurant Vermeer maken gebruik van een (eigen) groentetuin in de buurt van hun restaurant. “Groenten zijn de toekomst” zeggen zij beiden. Na de nominaties in mei hebben alle drie de restaurants competitief meegedaan aan de wedstrijd. Ook het publiek werd actief bij de wedstrijd betrokken. Online haalde restaurant Vermeer in totaal 817 stemmen, restaurant Niven volgde met 616 stemmen en restaurant Aubergine sloot de rij met 289 stemmen. Deze stemmen telden voor een groot deel mee, maar de jury gaf de uiteindelijke doorslag. Alle drie de restaurants worden door de jury erkend als “Groenterestaurants” en zullen in deze rol opduiken bij de overige projecten die op stapel staan.
 
Prijs
Niven wint niet alleen de titel, maar kreeg ook een mooie award uitgereikt: een bijzondere creatie van de internationaal gerenommeerde kunstenaar Arne Quinze op porselein van Pieter Stockmans en de Denk Groenten!-Box van De Groentekok®.