Winnaar categorie Concepten AGF Innovatieprijs 2012

Donderdag 5 januari a.s. wordt tijdens Hét AGF Debat in het Zalmhuis in Rotterdam bekend gemaakt wie zich overall winnaar mag noemen van de AGF Innovatieprijs 2012. Genomineerd zijn: Dutch Specials, Kokkerelli & The Kids University for Cooking en 24 Kitchen in respectievelijk de categorieën Concepten, Kids Marketing en Nieuwe Media. 

 

Dutch Specials is gekozen tot winnaar van de categorie Concepten vanwege de wijze waarop deze telers collectief hun producten in de spotlights hebben gezet. Het telerscollectief treedt gezamenlijk naar buiten op beurzen en evenementen zowel business to business als gericht op de eindverbruikers. De gezamenlijke aanpak wordt door de jury omschreven als lovenswaardig en een uitstekend voorbeeld van goede marktgerichte samenwerking. 

 

Dutch Specials is een samenwerkingsverband van 21 telers van bijzondere groenteproducten die in 2009 de krachten hebben gebundeld om hun speciale onderscheidende producten samen te promoten. De telers zoeken door middel van promotie gezamenlijk naar de eindafnemers en leggen contacten met horecatoppers en kookliefhebbers. Dutch Specials is een concept waarbij niet het eigen belang voorop staat, maar het collectief.

 

Wilt u de bekendmaking bijwonen? Meldt u dan aan voor Hét AGF Debat. Toegang is gratis voor leden en begunstigers van Frugi Venta en DPA. Het AGF Debat is mogelijk dankzij Groen Agro Control en RPO automatisering.

 

De jury is een vertegenwoordiging van het college AGF MV vh Jaar. Jaarlijks aan het einde van het jaar wordt een AGF MV vh Jaar benoemd, deze wordt bekend gemaakt op de Nieuwjaarsreceptie van Frugi Venta. Het secretariaat van de AGF Innovatieprijs wordt uitgevoerd door Frugi Venta. Het college MV vh Jaar draagt kandidaten voor, voor de titel MV vh Jaar. De beslissing wordt genomen door Cees den Hollander – voorzitter college MV vh Jaar, Roger Abbenhuijs – hoofdredacteur Chain,, Pieter Boekhout – agf.nl en Wilma van den Oever –secretariaat MV vh Jaar. De AGF Innovatieprijs is financieel mogelijk gemaakt door het HBAG.

 

 

 

Bron: AGF.nl