Dutch Specials en Best Partners in Fresh klinken op een unieke samenwerking

ondertekening-intentieverklaringTijdens de drukbezochte eerste nieuwjaarsmeeting van de BPF (Best Partners in Fresh) werd voor de aanwezige partijen uit de AGF branche uitleg gegeven aan de plannen van deze ambitieuze groep groente specialisten.  

 

Onder begeleiding van Dik Vogelaar van Look at Fresh gaan zij een aantal bijzondere projecten opstarten, zoals de introductie van het aspergeseizoen met de Teboza asperges van Wil Teeuwen (tevens Dutch Specials teler) bij Wim Landwaart in Maartensdijk en de introductie van speciale slasoorten met bijbehorende dressings in al de BPF winkels.

 

Een intentieverklaring voor een bijzonder project werd tijdens deze avond onder toeziend oog van de aanwezigen getekend.

 

In maart 2012 zal er gestart worden met een pilot, de bijzondere Dutch Specials producten zullen in de winkels van alle BPF leden verkocht gaan worden. Tijdens deze pilot zal door intensieve samenwerking van beide partijen en de begeleiding van Look at Fresh bekeken worden waar de mogelijkheden liggen voor zowel de teler als de groentespecialist. Een uniek project waarbij de kennis van beiden gebundeld zal gaan worden waardoor de consument in staat wordt gesteld kennis te maken met bijzondere, verse, gezonde en smaakvolle producten van Hollandse bodem.
Gedurende deze pilot zal er kritisch gekeken worden naar vele aspecten die van belang zijn om de consument op een optimale manier te bereiken, en te verleiden met de brede productrange van Dutch Specials. Waarbij de producten van Dutch Specials voor de speciaalzaak mogelijkheden biedt zich te onderscheiden. Een win-win-win situatie, uniek in de branche. Beide partijen gaan daarom deze samenwerking vol goede moed aan.

 

Een bijzondere afsluiting van deze avond werd verzorgd door Lou Snoek, een van de slachtoffers van de brand in 2001 in cafe de Hemel, Volendam.
Een boeiend verhaal over zijn leven na de brand en waarbij hij het motto denk in kansen, niet in beperkingen toelichtte. Een uitspraak die alle aanwezigen die avond aan het denken heeft gezet.