Zoetzuur gemarineerde Snackpaprika paprika gevuld met pikante wittekool, basilicum en lente ui.
Ingrediënten:
- 5 st. Snackpaprika’s
- 150 gr. Witte kool, gesneden
- 5 blad Basilicum, fijn gesneden
- 1 stengel Lente ui, in ringen
- 25 ml. Olijfolie
Marinade:
- 50 ml. Witte wijn azijn
- ½ teen Knoflook
- 1 theel. Komijnpoeder
- 1 theel. Kerrie
- 50 gr. Suiker
- 1 dl. Witte wijn
- 2 theel. Zout
- 1 mesp. Rode peper, gehakt
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kleine steelpan en breng dit aan de kook.
- Laat de Snackpaprika’s ongeveer 4 minuten zacht koken met de deksel op de pan.
- Haal de Snackpaprika’s uit de pan en laat dit afkoelen.
- De marinade nogmaals tegen de kook brengen en voeg de kool toe.
- Aan de kook brengen en laat een ½ minuut koken.
- Pan van het vuur halen en 3 minuten laten staan.
- De kool uit de marinade halen, zeven en vervolgens op de zeef laten afkoelen.
- Als de kool koud is de olijfolie, fijn gesneden basilicum en lente ui toevoegen en mengen.
- Snijd de uiteinde van de Snackpaprika en eventuele pitjes verwijderen.
- Vul de Snackpaprika met de gemarineerde kool.
Tips
- Lekker is om enkele fetakaas blokjes toe te voegen aan de vulling.
- De marinade kan later ook weer gebruikt worden om de paprika´s te wecken
- Gerecht kan gegeten worden als voorgerecht, hapje of tussendoortje.
- Leuk om in kleine potjes te wecken en als presentje te geven.