Gevulde bolcourgettes op Italiaanse wijze

Bijgerecht voor 2 personen

Gevulde bolcourgettes op Italiaanse wijzeIngredi├źnten:

  • 1 gele bolcourgette
  • 5 tomberries
  • 1 tinkerbell paprika (in kleine blokjes)
  • 40 gr kipfilet (in kleine blokjes)
  • 1 eetlepel geraspte kaas
  • 1 theelepel div Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel olie
  • Snufje peper en zout

Bereidingswijze

Om te beginnen, haalt u het kontje van de courgette. Daarna snijdt u het kapje van bolcourgette, deze heeft u later nodig. Vervolgens holt u de courgette netjes uit met een meloenboortje of eventueel een lepel. Nu stoomt u de uitgeholde courgette en het kapje gedurende 5-7 min in een stoommandje.

Laat de courgette, na het stomen even afkoelen op een bordje. Zout de courgette van binnen naar smaak. Tijdens het afkoelen begint u aan de vulling; verhit een koekenpan met wat olie, bak hierin kort de paprika met de kip. Haal de pan van het vuur en voeg de tomberries en de vers gehakte Italiaanse kruiden toe. Stop de vulling in de courgette en doe hierover wat geraspte kaas. Eindig met het kapje op de gevulde courgette. Om het geheel te verwarmen zet u de gevulde courgette gedurende 8-10 min in de oven op 175┬░ Celsius.

Variatietip:

Stop wat geblancheerde aardappel blokjes in de