Angélique Schmeinck verrast Horeca met Dutch Specials

Angélique Schmeinck met de Courgette FleurOp 7 november inspireerde Angélique Schmeinck chefs over de mogelijkheden met Dutch Specials. In de workshop Angélique’s smaakvrienden Dutch Specials gaf Angelique ideeën en adviezen. Speciale aandacht was er voor Frisee, Roodlof, tomaten en de echte eggplant, een aantal producten uit het assortiment Dutch Specials.

No waste met Frisee

Frisee is ook wel bekend onder de naam krulandijvie. Het bekendste deel is het gele hart van de krop, dit wordt ook altijd gebruikt. Maar ook met een groen van de frisee zijn vele mogelijkheden. Angélique liet zien dat het groen ook heel goed bruikbaar is. Even kort stoven, het water eruit knijpen, rolletje van maken en daarna in wat spek rollen. Even aanbakken en je hebt een heerlijk, gemakkelijk gerecht. Dit is slechts een voorbeeld, zo zijn er veel meer. Bekijk de smaakvrienden van Dutch Specials en binnen enkele minuten kent u tien nieuwe gerechten met Frisee.

Nieuwe mogelijkheden Roodlof

Roodlof is méer dan alleen maar het roodgekleurde zusje van witlof. De smaak is veel intenser. Roodlof wordt in de keuken veelal gebruikt als decoratie. Angélique liet zien dat het product juist heel goed te gebruiken is als ingrediënt. Roodlof kan men goed karameliseren met duindoornsiroop en klaar. Roodlof kun je onder andere roerbakken, stomen, grillen, vullen en verwerken in ovengerechten. Roodlof is jaarrond verkrijgbaar dus een groente die u als kok veel vaker kunt verwerken.

Taste design

Maak ook eens een groentedessert, alle Dutch Specials producten lenen zich hiervoor. Verras uw tafelgast met courgette fleur met witte chocolade ijs en dragon stroop. Of gebruik een oranje snackpaprika, combineer de paprika met een honing sinaasappelsmaak.

Andere verassingen tijdens het diner kunnen zijn: een zoete punt paprika gevuld met couscous, kleine tomaatjes half gekonfijt. Of ontdek in de kleine ronde aubergine de kaviaar d’ aubergine, alleen in de originele eggplant zit deze bijzondere kaviaar.

Advies van Angélique Schmeinck was: ‘zorg dat de gerechten tot de verbeelding spreken’. Door een mooi design creëer je beleving rondom het gerecht.

Meer foto’s: