Snackpaprika salade met tomaatjes, broccoli, rode ui, basilicum met gebrande sesamzaad en een kikoman marinade.
Ingrediënten:
- 5 st. Snackpaprika’s
- 8 st. Cherry tomaatjes
- 150 gr. Broccoli roosjes, gestoomd of geblancheerd
- 50 gr. Rode uienringen, gehalveerd
- 8 bl. Basilicum, fijn gesneden
- 2 eetl. Sesamzaadjes, gebrand
- ½ dl. Kikoman soja saus
- 1 mesp. Rode peper, gehakt
- 1/4 dl. Druivenpit of zonnebloemolie
- ½ st. Sap van een limoen of ¼ citroen
Bereidingswijze:
- Was de Snackpaprika’s, haal eventuele pitjes er uit en verwijder het kroontje.
- Snijd de Snackpaprika’s in grove ringen.
- Halveer de tomaatjes en meng deze met de Snackpaprika’s, rode ui, broccoli en peper.
- Roer het limoensap, sojasaus, sesamzaad door elkaar met de zonnebloemolie.
- Meng deze door het groente mengsel samen met de basilicum.
- Laat dit een half uur marineren.
Heerlijk als salade, voorgerecht of als bijgerecht.
Tip: deze vegetarische salade kan eenvoudig worden uitgebreid met vis, vlees of gevogelte. Bijvoorbeeld gestoomde makreel door de salade plukken of rosbiefreepjes of roergebakken kipreepjes door de salade mengen.