Oriëntaalse Snackpaprika met tonijn en paksoi gevuld.
Ingrediënten:
- 5 st. Snackpaprika paprika’s
- 150 gr. Paksoi, gesneden
- ½ tn. Knoflook
- 1 theel. Schil van de citroen, fijn gehakt
- 5 gr. Gember, gehakt
- 3 theel. Koriander, gesneden
- 100 gr. Tonijn op water uit blik, uitgelekt
- 2 eetl. Vissaus
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Snijd de paksoi in kleine stukjes
- Roerbak de paksoi snel in een pan.
- Voeg de knoflook, gember, citroenschil en vissaus toe en bak dit onder voortdurend roeren mee voor 1 minuut.
- Laat afkoelen en meng vervolgens de geplukte tonijn en koriander erdoor.
- Eventueel iets verfrissen met citroensap en op smaak maken met zout en peper.
- Snijd het uiteinde van de Snackpaprika en haal eventuele pitjes er uit.
- Vul de Snackpaprika met de vulling.
Tips
- De paprika´s kunnen ook warm geserveerd worden, plaats ze dan voor ongeveer 4 minuten in de oven op 180 graden Celsius ingesmeerd met knoflook olie.
- Vervang de tonijn door garnaaltjes.
- Vervang de tonijn door kipfilet.