Kookstudio’s inspireren liefhebbers met gezonde kroonjuwelen

Nationale KookstudioweekTijdens de Nationale Kookstudioweek 2011 van 24 september t/m 2 oktober maken kookstudio’s en hun klanten kennis met gezonde Kroonjuwelen van Dutch Specials. Aan de hand van het Thema Groenten en Fruit wordt de liefhebber geïnspireerd om meer groenten en fruit in hun maaltijd te gaan verwerken.

Kookstudio Week

De Nationale Kookstudio Week is een promotieweek waarin kookstudio’s door het hele land hun deuren open zetten voor het publiek. De Nationale Kookstudio Week is bedoeld om consumenten laagdrempelig kennis te laten maken met het fenomeen kookstudio.

Thema Groenten en Fruit

Onderzoek toont aan dat op ons bord groente nog vaak gemist worden. Nu staat vlees of vis vaak centraal en komt groente er later pas bij. De portiegrootte van groente zouden moeten toenemen tot 2 ons per maaltijd. Tijdens de Kookstudio Week inspireren de kookstudio’s aan de hand van het thema Groenten en Fruit de liefhebber hoe men met Dutch Special groenten kan inpassen in de maaltijden. Zo worden maaltijden gezonder en kan men op een gemakkelijker manier de regel 2 ons groenten en 2 ons fruit toepassen.

Opening Kookstudio Week

Tijdens de officiële opening van Nationale Kookstudio Week 2011 op maandag 26 september krijgt de bezoeker zinnenprikkelende ‘groentencoutures’ van Dutch Specials geserveerd. Patrick Franken geeft een inspirerende uitleg over Dutch Specials producten en meesterkok Angélique Schmeinck geeft een culinaire inspiratiesessie aan de hand van het bekroonde kookinspiratieboek ‘Smaakvrienden – Groenten’. Daarnaast presenteert men de meest recente onderzoeksresultaten naar het verband tussen een gezonde levensstijl en kanker door het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL).

Sponsor Kookstudio Week

‘Dutch Specials’, is het collectieve concept van onderscheidende groenteproducten. Bijzondere groenten. Onbekende delicatessen. Verrukkelijke specialiteiten. Nederlandse telers hebben zóveel meer te bieden! Elke teler heeft een bijzonder product en een bijzonder verhaal over de herkomst, de smaak en de groei.

Dutch Specials wil de Kookstudio’s en hun klanten kennis laten maken met exclusieve Nederlandse unieke Groenten en gezonde snacks, daarom is Dutch Specials dit jaar sponsor van de Nationale Kookstudio Week 2011.