Courgette Fleur

Courgette FleurDe bloem van de courgette bloeit ’s morgens heel uitbundig. Elke dag is het weer een prachtig gezicht. We zijn er trots op dat topkoks onze producten gebruiken voor een mooi gerecht.”

 

Johan Zwinkels – Courgette Fleur

 

De vruchten van de courgetteplant zijn een bekende verschijning in de keuken. Maar ook de schitterende bloemen van de Courgette zijn eetbaar. Als chef-kok heeft u de zekerheid dat u met een eetbare bloem iets bijzonders serveert. De felgele bloemen hebben een neutrale smaak en passen zich eenvoudig aan andere gerechten aan. De gebruiksmogelijkheden van de Courgette Fleur zijn daardoor groot: opgevuld met zalmmousse of geitenkaas, gecombineerd met fazant in het wildseizoen of door een tempurbeslag gehaald en kort gefrituurd. Telers moeten de bloemen ’s morgens heel vroeg oogsten: rond tien uur in de ochtend vouwen de bloemblaadjes zich alweer dicht. Een fleurig gerecht op tafel!

 

Tip: De courgettebloem wordt direct na de oogst in de ochtend per stuk verpakt. Zo is het product langer houdbaar. Bewaar de Courgette Fleur gekoeld bij een temperatuur tussen 5 en 7 ˚C.

 

Zie voor meer informatie www.courgettefleur.nl.

 

De Courgette Fleurs zijn verkrijgbaar via The Greenery.

Contactpersoon: Johan Zwinkels

Telefoonnummer: 0174-244779