Aubergine- walnootamuse met pruimen

aubergineamuse met walnoot4 personen
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd:  5 minuten

Ingrediënten:

  • 1  grote aubergine
  • 2  grote rijpe pruimen
  • honing
  • suiker
  • 12 walnoten

Bereiding:

  1. Snij de aubergine in dunne plakken (1/2 cm) strooi er wat zout over heen en laat even uitlekken in een vergiet. Dep de dunne plakken aubergine droog en gril ze in een ingevette pan (zo min mogelijk olie gebruiken) droog en goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
  2. Leg de pruimen even in kokend water zodat het velletje gemakkelijker loslaat. Ontvel de pruimen en pureer het vruchtvlees. Meng al gelang naar smaak met suiker en honing tot er een zoet sausje ontstaat.
  3. Leg op een plak aubergine in het midden een walnoot, voeg een lepeltje pruimensaus toe en vouw de plak dicht. Koud serveren, eventueel op een amuselepel.