Vitapep risotto

Hoofdgerecht voor 2 personen

vitapep risottoIngrediënten:

  • 1 sjalotje (in fijne blokjes)
  • 5 vita peps (3 vita peps in blokjes)
  • 30 gr boter
  • 1 theelepel olie
  • 1 eetlepel witte wijn
  • 1 eetlepel slagroom
  • 40-50 gr risotto (net wat u er van maakt een voor of hoofd gerechtje)
  • Groenteboullion gemaakt met 2 van de vita pep
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Om te beginnen fruit u een sjalotje aan in de koekepan met olie en boter. Bij de sjalot doet u de rijst, deze fruit u mee. Vervolgens blust u het geheel af met de witte wijn en een scheut boullion. U blijft nu boullion toevoegen in kleine hoeveelheden, telkens totdat de risotto al het vocht heeft opgenomen. Dit proces herhaald u totdat de risotto gaar is dit kunt u proeven. Per risotto rijst is de tijdsduur anders let hier dus goed op! Voeg als de risotto bijna klaar is de Vitapep blokjes toe. Deze moeten iets garing krijgen maar niet kapot gekookt worden. Voeg vlak voor het opdienen naar wens nog peper en zout toe, en roer op het laatste moment de slagroom door de risotto dit zorgt voor een mooi smeuïg effect.