Wim Zuidgeest (Vitapep snackpaprika’s)

Wim Zuidgeest

 

Wat wij belangrijk vinden is dat de teelt niet alleen maar technisch verantwoord is. Bij het telen van een product als Vitapep komt ook veel zorg en aandacht kijken. En dat proef je!

 

 

 

Vitapep

 

Wim Zuidgeest teelt de Vitapep. De zoete paprika is een nieuw concept met een nieuwe naam. De producten worden met passie geteeld. De zoete paprika is heel gezond en wordt geleverd in een zakje met een mooi label.

 

Een paprikaplant begint als een zaadje bij een zaadbedrijf. Een plantenkweker kweekt daarna het zaadje tot een klein plantje waarna de plantjes naar de paprikateler gaan.

 

Het zaadje wordt bij de plantenkweker eerst in grond gezaaid. Na ongeveer twee weken zijn de zaadjes gegroeid tot kleine plantjes. De kleine plantjes worden opgepot. Dit betekent dat de plantjes uit trays in een steenwolpot gepoot worden. De wortels hebben hierdoor meer ruimte om te groeien. De steenwolpotten worden netjes naast elkaar op de betonvloer bij de plantenkweker gezet. De plantjes groeien verder en na nog eens twee weken zijn de plantjes gegroeid tot 15 cm. hoogte. Om ervoor te zorgen dat de plantjes goed blijven groeien worden de steenwolpotten, die eerst tegen elkaar stonden, nu iets uit elkaar gezet. Zo heeft het plantje genoeg ruimte om verder te groeien. Twee weken later zijn de plantjes gegroeid tot planten van ongeveer 40 cm hoog. Dan zijn ze groot genoeg om vervoerd te worden naar het paprikabedrijf van de teler. De teler poot de plantjes in zijn kas. Hij zorgt voor de ideale omstandigheden voor de groei van het plantje. Zo groeit het plantje tot een grote plant. Na ongeveer 8 weken kan de teler groene paprika’s van de plant oogsten. Om oranje paprika’s te oogsten moeten de groene paprika’s nog vier weken rijpen aan de plant.

 

 

Zie voor meer informatie www.vitapep.nl.

 

De Vitapep snackpaprika’s zijn verkrijgbaar via Harvest House.

Contactpersoon: Rimke van Ruiten

Telefoonnummer: 0174-519164