Puntpaprika soep
lunch of voorgerecht voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 zoete punt paprika
- 1 sjalotje
- ½ liter kippenbouillon
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- ¼ teentje knoflook
- peper en zout
- 2 dunne plakjes serranoham
Bereidingswijze
Maak de paprika en sjalot schoon, snij ze daarna in blokjes. Zet een steelpannetje op met een eetlepel olie. Fruit de paprika en de sjalot gedurende 5 minuten aan, voeg de knoflook en de bouillon toe en laat het geheel gedurende nog eens 12-15 minuten zachtjes gaarkoken. Daarna de soep pureren en vervolgens zeven in een schone pan. Breng de soep op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met roosjes van serranoham in het midden van het bord.
Tip:
Serveer de soep met roosjes van serranoham in het midden van het bord.