Nico Duijvestijn (Coeur de Boeuf en Red Egg)

Nico DuijvestijnDe Coeur de Boeuf is de tomaat die veel mensen zich herinneren van hun vakantie in Italië. Wij telen de tomaat hier met dezelfde passie. Samen met nog drie andere kwekers, telen wij ook de Red Egg. De Red Egg zorgt voor heerlijke en gezonde gerechten in iedere keuken.”

 

Tomaten Kwekerij Nico Duijvestijn

 

 

Nico Duijvestijn teelt en verwerkt Red Egg en Coeur de Boeuf tomaten op een modern bedrijf van 4 ha. Het bedrijf is gevestigd in Honselersdijk. In 2005 is het bedrijf vernieuwd. De ziekten en plagen die voorkomen op het bedrijf worden maximaal biologisch bestreden. Het verwarmen van de kas gebeurt door gebruik te maken van restwarmte en door warmte-isolerende schermen.

 

Nico Duijvestijn van tomatenkwekerij Duijvenstijn is sinds 1988 kweker en heeft allerlei verschillende soorten tomaten geteeld. De uitdaging van tomaten telen is om steeds weer een mooiere en smaakvollere vrucht te kweken. Het is ook goed dat er steeds nieuwe soorten op de markt komen zodat de consument de keuze heeft om verschillende gerechten te maken en nieuwe smaken te beleven.

 

De Red Egg tomaat is ontwikkeld door Red Fresh, een telersgroep bestaande uit vier kwekers: Themato, Gebr. Zwinkels, Fred van Zijl en Nico Duijvestijn. Gezamenlijk telen zij de Red Egg tomaat.Beeldmateriaal2

 

Zie voor meer informatie www.donatella.nu en www.redegg.eu.

 

De Coeur de Boeuf en Red Egg tomaten zijn verkrijgbaar via The Greenery.

Contactpersoon: Jesper van Oostende

Telefoonnummer: 0180-656715