Specialty aubergines

gemixt assortiment low resIk vind het een van de mooiste groente die er is. Je zou zo’n volle auberginekas eens moeten zien, met die glanzende vruchten. Daar doe je het allemaal voor!

 

 

 

Ben Groenewegen – Purple Pride Aubergines

 

 

 

 

In landen als Turkije en Italië weten ze wel raad met de aubergine; gemiddeld consumeren Turken en Italianen maar liefst 12 kilo aubergines per persoon per jaar. Ook in landen als Griekenland en Spanje zijn ze er dol op en vormt de aubergine een standaard ingrediënt in de keuken. Daar kunnen wij Nederlanders nog veel van leren met een gemiddelde consumptie van slechts 1 aubergine per huishouden per jaar! Aan de gebruiksmogelijkheden van de aubergine ligt het niet: de neutrale, maar volle en sappige smaak van de aubergine combineert bijzonder goed met allerlei soorten groenten zoals tomaat, paprika, ui of courgette. Maar ook met dominante smaakmakers zoals knoflook, rozemarijn, basilicum en tijm gaat hij heel goed samen. De aubergine leent zich perfect om te grillen, roerbakken, stoven, frituren, te  vullen met gehakt of lekker te grillen op de barbecue. Hij wordt ook veel gebruikt in ovenschotels, pasta’s, curry’s en roerbakgerechten. Een echte allemansvriend!

 

Wat veel mensen niet weten, is dat er naast de standaard aubergines ook nog een hele reeks aan speciale varianten bestaat. Elk bijzonder in smaak, uitstraling en toepassing.

 

Wist je dat… aubergines slechts 20 kcal per 100 gram bevatten? Daarmee zijn ze één van de meest caloriearme groenten die er zijn!

 

Zie voor meer informatie www.purplepride.nl.

 

De specialty aubergines zijn verkrijgbaar bij Coöperatie Growers United.

Contactpersoon: Hugo A-Tjak

Telefoonnummer: 0174 238 091