Tomatensalade

Benodigde (Dutch Specials) productenLarisse_Dutch Specials_tomatensalade_©

  • Tomberries
  • Tommies Snacktomaatjes
  • Viva Veggies
  • Oranje en gele trostomaten
  • Coeur de Boeuf
  • 1 rode ui 
  • Grof gemalen zeezout
  • Grof gemalen 4-seizoenen peper
  • Optioneel: wat basilicumblaadjes voor het garneren

 

Dressing:

  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1/4 theelepel djinten, gemalen komijn
  • 1/4 theelepel gerookte paprikapoeder

 

Bereidingswijze

  • Snijd de grotere tomaten zoals de Coeur de Boeuf in plakken of kwarten en halveer de kleine tomaatjes.
  • Snijd de ui in flinterdunne ringen.
  • Verdeel nu alle tomaten over een bord. Begin met de grote delen en gebruik de kleine tomaatjes bovenop. Verdeel de kleuren naar je eigen wens!
  • Schik de uienringen over en tussen de tomaten.
  • Maal (weinig) zout en peper over de tomaten.

 

Bereidingswijze dressing:

  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een klein weckflesje en sluit deze.
  • Schud de dressing nu goed om alles te vermengen. Wanneer je het flesje daarna laat staan, scheiden de ingrediënten zich weer. Dat ziet er leuk uit op tafel. Voor je de dressing over de salade druppelt, moet je wel altijd eerst weer even schudden.

 

De tomatensalade is een receptuur van Larisse® (www.larisse.nl).