Paella de pimienta

Benodigde (Dutch Specials) productenLarisse_Dutch Specials_paella_©

  • 1 gele puntpaprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 gele trostomaat
  • 1 oranje trostomaat
  • 1 witte ui
  • 1 knoflookteen
  • verse doperwten
  • groene aspergetips
  • saffraan
  • zoete paprikapoeder
  • pittige paprikapoeder
  • zeezout
  • peper naar smaak
  • water
  • paellarijst (of bijv. risottorijst)
  • peterselie
  • citroen
  • olijfolie

 

Bereidingswijze

  • Snijd de puntpaprika’s in kleine reepjes;
  • Rasp de tomaten;
  • Snipper de ui en knoflook;
  • Snijd de aspergetips in kleinere stukjes;
  • Kook het water;
  • Week de saffraandraadjes in wat gekookt water;
  • Verwarm de olijfolie in de paellera (paellapan);
  • Voeg de puntpaprikareepjes toe en roer met behulp van een schuimspaan af en toe om;
  • Voeg de ui en knoflook toe;
  • Daarna de erwten en aspergetips en de kruiden toevoegen;
  • Voeg als laatste de geraspte tomaat toe;
  • Regelmatig roeren;
  • Voeg water toe tot waarbij je tot 1 cm van de rand van de pan blijft:
  • Als het water kookt voeg je de rijst toe, roer de rijst met de schuimspaan een keer door het gerecht en roer daarna zo min mogelijk;
  • De rijst moet het water goed absorberen om goed gaar te worden, voeg daarom indien nodig water aan het gerecht toe;
  • Wanneer alle rijst gaar is, en het vocht is opgenomen, is de paella klaar.

TIP 1: Dit gerecht kun je ook eenvoudig klaarmaken in een elektrische pizzapan/hapjespan of in een diepe koekenpan met anti aanbaklaag.
 
TIP 2: Hoe weet je dat je voldoende rijst toevoegd? Giet de rijst in één streep door het midden van de pan. Op het moment dat het als een heuveltje boven het vocht uitsteekt, heb je voldoende rijst voor het gerecht.

 

De Paella de pimienta is een receptuur van Larisse® (www.larisse.nl).