Salade met mini veldsla en aardbeien

Dit recept kan ook als voorgerecht worden gebruikt. En als het recept, dat voor 4 personen is, door 2 personen wordt gebruikt, is het een prima maaltijdsalade.

 

AardbeienIngrediënten

  • 150 gram mini veldsla
  • 200 gram dungesneden verse rosbief
  • 500 gram aardbeien
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes (voor vegetariërs in plaats van rosbief stukjes blauwe kaas, bijv. Bleu d’Auvergne).

 

Ingrediënten voor de dressing

  • 1 eetlepel aardbeienjam
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze

De mini veldsla wassen en over 4 bordjes verdelen. Aardbeien in plakjes snijden en over de veldsla leggen. Van de rosbiefplakjes een torentje draaien en deze over de borden verdelen. Dressing over het geheel druppelen. De geroosterde pijnboompitten en sesamzaadjes erover strooien.