Zoetzuur gemarineerde Snackpaprika paprika gevuld met pikante wittekool, basilicum en lente ui.

Zoetzuur gemarineerde Snackpaprika paprika gevuld met pikante wittekool, basilicum en lente ui.Aantal personen: 5

Ingrediënten:

  • 5 st. Snackpaprika’s
  • 150 gr. Witte kool, gesneden
  • 5 blad Basilicum, fijn gesneden
  • 1 stengel Lente ui, in ringen
  • 25 ml. Olijfolie
Marinade:
  • 50 ml. Witte wijn azijn
  • ½ teen Knoflook
  • 1 theel. Komijnpoeder
  • 1 theel. Kerrie
  • 50 gr. Suiker
  • 1 dl. Witte wijn
  • 2 theel. Zout
  • 1 mesp. Rode peper, gehakt

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kleine steelpan en breng dit aan de kook.
  • Laat de Snackpaprika’s ongeveer 4 minuten zacht koken met de deksel op de pan.
  • Haal de Snackpaprika’s uit de pan en laat dit afkoelen.
  • De marinade nogmaals tegen de kook brengen en voeg de kool toe.
  • Aan de kook brengen en laat een ½ minuut koken.
  • Pan van het vuur halen en 3 minuten laten staan.
  • De kool uit de marinade halen, zeven en vervolgens op de zeef laten afkoelen.
  • Als de kool koud is de olijfolie, fijn gesneden basilicum en lente ui toevoegen en mengen.
  • Snijd de uiteinde van de Snackpaprika en eventuele pitjes verwijderen.
  • Vul de Snackpaprika met de gemarineerde kool.

Tips

  • Lekker is om enkele fetakaas blokjes toe te voegen aan de vulling.
  • De marinade kan later ook weer gebruikt worden om de paprika´s te wecken
  • Gerecht kan gegeten worden als voorgerecht, hapje of tussendoortje.
  • Leuk om in kleine potjes te wecken en als presentje te geven.