Zoetzure roerbak van Snackpaprika, sinaasappelsap, varkenshaas met rucolasla en olijfjes

Zoetzure roerbak van Snackpaprika, sinaasappelsap, varkenshaas met rucolasla en olijfjes.Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 4 st. Snackpaprika’s
  • 2 dl. Sinaasappelsap
  • 2 eetl. Honing
  • 0,1 dl. Citroensap
  • 1 st. Sjalot, klein, gesnipperd 
  • ½ teen Knoflook, gehakt
  • 8 st. Zwarte olijven zonder pit
  • 200 gr. Varkenshaas reepjes
  • 30 gr. Rucola
  • 2 mesp. Zout en een snufje gemalen peper
  • 1 eetl. Peterselie, gehakt
  • 1 eetl. Olijfolie\

Bereidingswijze:

  • Was de Snackpaprika’s.
  • Snijd de Snackpaprika’s in de lengte in vieren en haal eventuele pitjes er uit
  • Maak een bakpan heet met olijfolie en bak de knoflook en de uien zachtjes zonder te kleuren.
  • Voeg honing, sinaasappelsap en citroensap toe en kook dit in tot het een siroop is.
  • Voeg de Snackpaprika’s toe en bak voor 2 minuten tot de siroop een mooi sausje om de Snackpaprika’s maakt.
  • Voeg de olijven en de gehakte peterselie toe.
  • Bak in een pan de varkenshaas snel aan en meng deze met de zoetzure Snackpaprika.
  • Voor het serveren bestooien met rucola