Snackpaprika salade met tomaatjes, broccoli, rode ui, basilicum met gebrande sesamzaad en een kikoman marinade.

Snackpaprika salade met tomaatjes, broccoli, rode ui, basilicum met gebrande sesamzaad en een kikoman marinade. Aantal personen: 2

Ingrediënten:

  • 5 st. Snackpaprika’s
  • 8 st. Cherry tomaatjes
  • 150 gr. Broccoli roosjes, gestoomd of geblancheerd 
  • 50 gr. Rode uienringen, gehalveerd
  • 8 bl. Basilicum, fijn gesneden 
  • 2 eetl. Sesamzaadjes, gebrand
  • ½ dl. Kikoman soja saus
  • 1 mesp. Rode peper, gehakt
  • 1/4 dl. Druivenpit of zonnebloemolie
  • ½ st. Sap van een limoen of ¼ citroen

Bereidingswijze:

  • Was de Snackpaprika’s, haal eventuele pitjes er uit en verwijder het kroontje.
  • Snijd de Snackpaprika’s in grove ringen.
  • Halveer de tomaatjes en meng deze met de Snackpaprika’s, rode ui, broccoli en peper.
  • Roer het limoensap, sojasaus, sesamzaad door elkaar met de zonnebloemolie.
  • Meng deze door het groente mengsel samen met de basilicum.
  • Laat dit een half uur marineren.
Heerlijk als salade, voorgerecht of als bijgerecht.
Tip: deze vegetarische salade kan eenvoudig worden uitgebreid met vis, vlees of gevogelte. Bijvoorbeeld gestoomde makreel door de salade plukken of rosbiefreepjes of roergebakken kipreepjes door de salade mengen.