Oriëntaalse Snackpaprika met tonijn en paksoi gevuld.

Snackpaprika salade met tomaatjes, broccoli, rode ui, basilicum met gebrande sesamzaad en een kikoman marinade. Ingrediënten:

  • 5 st. Snackpaprika paprika’s
  • 150 gr. Paksoi, gesneden
  • ½ tn. Knoflook
  • 1 theel. Schil van de citroen, fijn gehakt
  • 5 gr. Gember, gehakt
  • 3 theel. Koriander, gesneden
  • 100 gr. Tonijn op water uit blik, uitgelekt
  • 2 eetl. Vissaus
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  • Snijd de paksoi in kleine stukjes
  • Roerbak de paksoi snel in een pan.
  • Voeg de knoflook, gember, citroenschil en vissaus toe en bak dit onder voortdurend roeren mee voor 1 minuut.
  • Laat afkoelen en meng vervolgens de geplukte tonijn en koriander erdoor.
  • Eventueel iets verfrissen met citroensap en op smaak maken met zout en peper.
  • Snijd het uiteinde van de Snackpaprika en haal eventuele pitjes er uit.
  • Vul de Snackpaprika met de vulling.

Tips

  • De paprika´s kunnen ook warm geserveerd worden, plaats ze dan voor ongeveer 4 minuten in de oven op 180 graden Celsius ingesmeerd met knoflook olie.
  • Vervang de tonijn door garnaaltjes.
  • Vervang de tonijn door kipfilet.