Microgroenten

MicrogroentenAlle grote wereldkeukens zijn onze belangrijkste inspiratiebronnen. Andersom willen wij chef-koks continu nieuwe smaken bieden met onze groenten.

 

Rob Baan – Microgroenten

 


Cressen worden ze genoemd, microgroenten die eigenlijk vers gekiemde zaailingen zijn van 100% natuurlijke, aromatische planten. Wat cressen extra bijzonder maakt, is hun brede toepasbaarheid. De uiteenlopende smaken maakt dat er voor bijna ieder gerecht een passende cress is. Ze zijn lekker bij de lunch en het diner, maar ook aan de ontbijttafel. Salades krijgen een extra smaakinjectie mee. Zo geeft een klein plukje cress elk gerecht wel een aparte smaak mee. Tip: Er zijn wel twintig soorten cressplantjes, elk met een eigen uitgesproken smaak. De één smaakt naar noten, broccoli of rucola, de ander naar doperwtjes, mierikswortel of limoen.

 

De microgroenten zijn onder andere verkrijgbaar bij Rungis en de onderstaande groentespeciaalzaken:
-       Wim Landwaart, Maertensplein 21a in Maartensdijk
-       Giliam Koot, Frederik Hendriklaan 234 in Den Haag
-       Richard van de Weerd, Weverstraat 21 in Oosterbeek
-       Jacco en Wout de Lange, Buitenkwartier 1 in Zwartsluis
-       Gijs van de Hoef, Veenslag 10 in Veenendaal
-       Erik Berends, Anjerlaan 23a in Haren
-       Jan en Else Dros, Lopikstraat 28 in Schoonhoven
-       Laurens de Groot, Maarsseveensevaart 80a in Maarssen
-       Gerhard van der Belt, Dorpsstraat 23 in Heerde
-       Frank Meuleman, Plantage 140 in Beverwijk
-      Jos van Vught, Oliemaat 8 in Vlijmen
-      Gerard Koot, Parkweg 306 in Voorburg
-      Annemie van Eepoel, De Merodedreef 151-153 in Westerloo
-      Rob Verschoor, Dillenburgplein 10 in Ridderkerk
-      Cees Hakkert, Rijksstraatweg 14 in Geldermalsen